Felsefeci, yazar, çağdaş dansçı. Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi. 1995 yılında ODTÜ Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlarken araştırma görevliliği yaptı. Felsefi çalışma alanları arasında Etik, Felsefi Estetik, Sanat Epistemolojisi, Varoluşçu düşünce, Kierkegaard ve Bergson bulunmaktadır. Akademik çalışmalarının yanı sıra, yaşam deneyimlerini kurgulayarak felsefe ve sanatla buluşturan yazılar yazmakta, “Devinen Felsefe” adıyla düşünce ve dans alanında işler yapmaktadır. 2013 yılından beri hareketi, dansı ve sanatsal yaratıcılığı felsefi düşünceleri için araç olarak kullandığı ve bir felsefe yapma biçimi olarak kendi geliştirdiği Performatif Felsefe alanında dersler ve atölyeler vermektedir. İlk kitabı 2017’de Paris Yayınları’ndan çıkan Değme Noktası. Yaşama Dokunan Konuşmalar’dır.
Demet Kurtoğlu Taşdelen, bu kitabında kişinin olanaklı felsefi gelişimi penceresinden bakarak evrensel, işlevsel ve değişime doğru yönlendiren bir etik görüş geliştiriyor. Hem kuramsal birikimine hem de deneyimlerine dayanarak geliştirdiği kendini varedebilme etiğini varoluşsal, fizik-metafizik ve estetik bağlamlar içerisinden araştırıyor. Kişinin kendiyle ve başkalarıyla olan ilişkisini temel alarak oluşturduğu kendini varedebilme etiğinde etik bilinç için vazgeçilmez olan kendilik bilgisinin peşine düşüyor ve düşünceyle eyleme geçişte önceliği hep kişinin yaşamındaki felsefi gelişime veriyor.
Bir felsefe yapma biçimi olarak kendi geliştirip ders ve atölyelerde uyguladığı performatif felsefe alanını da kitaba taşıyan Demet Kurtoğlu Taşdelen okuru yazmaya, devinmeye ve dans etmeye yönlendiriyor. Evrensel bir etik içerisinde geliştirdiği kendini varedebilme iyi’lerinin kitabın bu son bölümünde estetize olduklarına tanık oluyoruz.
Aşk ve sessizlik kavramlarını etik bağlama taşıyan, okura kendi yaşamının sorumluluğunu alması ve başkalarıyla olan ilişkisinde kendini değiştirip dönüştürebilmesi için cesaret veren ve Biraradalık Manifestosu ile biten bu kitap kuşkusuz alışılmışın dışında yeni ve canlı bir etik görüş ortaya koyuyor.
Garanti Kredi Kartları
İşbank Kredi Kartları
Halkbank Kredi Kartları
Denizbank Kredi Kartları
Türkiye Finans Kredi Kartları
Vakıfbank Kredi Kartı ile Ödeme
Yapıkredi Kredi Kartları
Finansbank Kredi Kartları