(1946-): University College London, Institute of Neurology [Nöroloji Enstitüsü] fahri profesörü. Nöropsikiyatri ve davranış nörolojisi üzerine araştırmalar yapmaktadır. Aktif olarak akademi ve psikiyatri alanlarında çalışmaktadır. Başlıca eserleri arasında şunlar sayılabilir: Epilepsy: A Comprehensive Textbook [Epilepsi: Kapsamlı Bir Ders Kitabı] (1997, ed.), The Neuropsychiatry of Epilepsy [Epilepsinin Nöropsikiyatrisi] (1998), The Soul in the Brain: The Cerebral Basis of Language, Art, and Belief [Beyindeki Ruh: Dil, Sanat ve İnancın Serebral Temelleri] (2007), Why Humans Like to Cry: Tragedy, Evolution, and the Brain [İnsanlar Ağlamayı Neden Sever: Trajedi, Evrim ve Beyin] (2012), The Intentional Brain: Motion, Emotion, and the Development of Modern Neuropsychiatry [Bilinçli Beyin: Hareket, Duygu ve Modern Nöropsikiyatrinin Gelişimi] (2016).
Michael R. Trimble, bu merak uyandırıcı çalışmasında beyin işlevleri, dil, sanat -özellikle de müzik ve şiir- ve din arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Çeşitli nöropsikiyatrik rahatsızlıklardan kaynaklanan dil yetisindeki bozuklukları inceleyip metafor, şiir, müzik ve dini deneyimlerden sorumlu olan beyin devrelerini saptıyor. Trimble bu materyallerden elde ettiği kanıtları kullanarak, dini deneyim ve inançların biyolojik olarak açıklanabileceğini, beyin işlevlerine ve bilhassa sağ yarım küreye bağlı olduklarını öne sürüyor.
Hastalarının (ki birçoğu epilepsi, psikoz ya da affektik bozukluklara sahip kişilerdir) yazılarından ve düşüncelerinden ilham alan Trimble, kendi mantık ve yargı yetilerine fazlasıyla güvenen insanlığın nasıl oldu da uygarlığın ilk şafağından beri güçlü dini inançlara sarıldığını ve sanat eserlerine karşı böylesine huşu duyguları besleyebildiğini sorguluyor.
Kendini adamış bir doktorun hassasiyeti ve başarılı bir akademisyenin merakıyla beraber, tipik nöropsikiyatrik durumlara sahip insanlar üzerine yapılan çalışmaların kültürümüzün en üst deneyimlerinin beyindeki kaynaklarını ortaya çıkarmada kilit rolde olabileceklerinin derin bir analizini sunuyor.
Garanti Kredi Kartları
İşbank Kredi Kartları
Halkbank Kredi Kartları
Denizbank Kredi Kartları
Türkiye Finans Kredi Kartları
Vakıfbank Kredi Kartı ile Ödeme
Yapıkredi Kredi Kartları
Finansbank Kredi Kartları