1962’de ABD’de St. Louis, Missouri’de dünyaya geldi. 1984’te Columbia Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde İngilizce ve Tarih lisansını, 1991’de ise Yale Üniversitesi’nde Rönesans Çalışmaları üzerine doktorasını tamamladı. 2001’den bu yana Tayvan Ulusal Üniversitesi’nde Yabancı Diller Departmanı’nda Profesör olarak görev yapmaktadır. Asyalılar Nasıl Sarardı? Irksal DÜşüncenin Kısa Tarihi (Becoming Yellow, A Short History of Racial Thinking, 2011) isimli eseri Beşerî ve Sosyal Bilimler alanında 2013 Academia Sinica Bilimsel Monografi Ödülü'nü kazandı. Şimdiye kadar yayınlanan diğer kitapları şunlardır: On Saving Face: A Brief History of Western Appropriation (2022); Embassies to China: Diplomacy and Cultural Encounters Before the Opium Wars (2017); The Story of a Stele: China’s Nestorian Monument and Its Reception in the West, 1625-1916 (2008); The Pretended Asian: George Psalmanazar’s Eighteenth-Century Formosan Hoax (2004); Sexual Shakespeare: Forgery, Authorship, Portraiture (2001)
"Avrupalılar, Asya’ya ilk ayak bastığında Çinlileri ve Japonları “beyaz” olarak tanımladı. Batı’yla ticaret yapmaya istekliydiler ve Hıristiyanlaşma ihtimalleri vardı.
Ancak 17. yüzyılın sonunda artık yalnızca Avrupalılara “beyaz” denir oldu. 18. yüzyılda bilim insanları, her insan topluluğuna çeşitli renkler atadı ve ırkları bu renklerle tanımladı. Doğu Asyalılar, tek bir ırkın mensupları olarak ele alındı ve onlara toptan “Moğol ırkı” dendi. Bu ırka atanan renk ise sarı oldu. Dahası, ilerleyen yıllarda, Türk ve Moğol akınlarının hatıraları canlandırılarak “sarı tehlike” tabiri yaratıldı. İşin sonunda “beyaz ırk” diğer ırklar arasında en üstünü, dolayısıyla yönetmeye yazgılı olan ırk olarak görülür oldu. Peki bunlar neden ve nasıl oldu? Ne oldu da Asyalılar sarardı? Asyalıları tanımlamak için neden sarı renk seçildi?
Yazar Michael Keevak, yakın döneme kadar insanlar arasındaki fiziksel farklılıkların nasıl algılandığının ve anlamlandırıldığının izini sürüyor. Asyalılar Nasıl Sarardı? ırksal düşüncenin tarihine bakarak sarılık kavramını keşfediyor. Sarı ırk efsanesinin temelinde, 18. ve 19. yüzyıllarda bilimselleştirilen ırkçılık olduğunu gösteriyor."
Garanti Kredi Kartları
İşbank Kredi Kartları
Halkbank Kredi Kartları
Denizbank Kredi Kartları
Türkiye Finans Kredi Kartları
Vakıfbank Kredi Kartı ile Ödeme
Yapıkredi Kredi Kartları
Finansbank Kredi Kartları